Miód rzepakowy – popularny w Polsce miód, charakteryzujący się wyjątkowymi
cechami użytkowymi i aromatycznymi. Charakteryzuje się delikatnym, subtelnie
kwiatowym zapachem, a po krystalizacji staje się praktycznie biały. Ze względu na
ograniczony czas pozyskiwania nektaru, jest to miód sezonowy, zwykle zbierany w
okresie kwietnia i maja. Podobnie jak inne jasne nektary, jego wysoka zawartość glukozy
powoduje szybką krystalizację, dlatego warto go spożywać na bieżąco. Regularne
jedzenie miodu rzepakowego przez cały rok może pomóc w zwiększeniu odporności
organizmu. Może być stosowany jako dodatek do codziennych posiłków lub jako
dodatek do deserów.
UWAGA – Osoby uczulone na produkty pszczele powinny zachować ostrożność!
Informacje o produkcie
Waga | 1,10 kg |
---|---|
Wymiary | 20 × 14 × 12 cm |
Waga | 640g |
Cuda z Ula
7,99 zł
Cuda z Ula
29,00 zł
Cuda z Ula
145,00 zł
Miody z Podlasia
55,00 zł